Tydlig kommunikation från Volvokoncernen

Volvokoncernens ersättningskommitté vill höja bonustaket för cheferna från 50 till 60 procent av den fasta lönen. Hur kommer det sig att dessa högavlönade personer i toppositioner kommer med ett sånt här förslag just nu, i tider av kris och lågkonjunktur? Jag ser bara en anledning, nämligen att man vill kommunicera ett budskap, både till sina jämlikar i samhällets toppskikt och till oss vanliga dödliga. De vill markera att de alltid är värda ännu mer än de redan får.

De vill meddela att de minsann inte tänker vika ner sig bara för att det råkar vara kris och lågkonjunktur. Och de vill också sätta press på sina kollegor i andra företag att inte ge efter för opinionen som kräver att de ska avstå löneökningar eller rent av sänka sina groteska löner. Det är bara mesar och loosers som sänker sina löner.

Äntligen! Kungen kallar till konselj

Nu har så Kungen kallat hela regeringen till konselj idag kl 13:00. Dessutom har Reinfeldt tydligen träffat Kungen i söndags i nåt mystiskt ärende som ingen vill kommentera. Alla verkar tro att det handlar om att Victoria och Daniel ska förlova sig, men ingen verkar veta säkert.

Det skulle dock kunna handla om nåt helt annat, till exempel att Victoria och Daniel vill leva ett vanligt liv och att hela kungafamiljen därmed har beslutat sig för att abdikera och avsäga sig hela klabbet. På så sätt skulle Sverige äntligen bli det moderna land som vi alltid har strävat efter.

Kom ihåg var ni läste det först!

Systembolaget och Apoteket

När det blir tillåtet att sälja receptfria läkemedel i vanliga mataffärer kommer naturligtvis försäljningen att minska på apoteken. Det gör kanske inte så mycket i storstan, men på mindre orter kommer det att innebära att apotek läggs ner på grund av olönsamhet. Och det är detta som är målet! För när apoteken har lagts ner så kan man ställa krav på att även receptbelagda läkemedel ska säljas i mataffären. Bra tycker somliga, men det finns nackdelar. Till exempel avgör butikerna själva vilka produkter de ska lagerhålla och då kommer det ju att bli storsäljarna. Om man då behöver en lite ovanligare medicin så måste man resa till en större stad eftersom apoteket i närheten har lagts ner.

Detsamma kan man säga om Systembolaget. Vi har idag världens bästa tillgänglighet på alkohol. Och nu pratar jag inte om öppettiderna. I en vanlig svensk småstad kan man kliva in på ett systembolag och välja och vraka i ett fantastiskt sortiment av produkter i alla smaker och i alla prislägen. Men även detta kommer kanske att ändras.

När vi kan köpa oss våra rusdrycker på närmsta matbutik så slipper vi naturligtvis en hel del krångel, men vilken konsumbutik kan tänkas hålla med ett rejält sortiment av högkvalitativa alkoholprodukter av alla upptänkliga slag? Nä, det som kommer att finnas är stora mängder av några få storsäljande produkter i budgetklass. Och vad händer då? Jo bolagen på mindre orter konkurreras ut och läggs ner varvid lokalbefolkningen får hålla till godo med det som finns, eller resa till storstädernas välsorterade men svindyra specialbutiker.

Varför genomför man då dessa förändringar? Av två skäl. För det första för att någon ska tjäna en massa mer pengar. Och för det andra för att storstadsborna enkelt och billigt ska kunna köpa sitt rödtjut samtidigt som de köper sin mat. Och dessutom kan de komplettera med Treo och Resorb för säkerhets skull…

Bögarna och melodifestivalen

I Apgrisens vänkrets finns gott om bögar, och så här års aktualiseras ett av bögeriets allra största mysterier: Sambandet mellan bögarna och melodifestivalen.

En plausibel förklaring skulle kunna vara att bögarna helt felaktigt har definierats av sina sexuella preferenser när det i själva verket är något helt annat, och mycket viktigare, som är själva grejen med att vara homosexuell.

För den heteronormt ihopskruvade medelsvennen med en hygglig uppsättning standardfördomar är det inte möjligt att identifiera vad detta ”något” skulle kunna vara, men nyligen visades på TV att homosexuella män faktiskt har ett litet område längst inne i hjärnan som funkar annorlunda än på heterosexuella män, dock vet man ännu inte OM eller VAD detta har med melodifestivalen att göra.

Nu skrattar kanske någon, men varför skulle ett annorlunda nyttjande av en viss kroppsdel förknippas med en viss musikalisk inriktning, medan ett annorlunda nyttjande av en annan inte skulle det?

Slutsats: Man definieras inte av vad man gör med sin kuk.

Apgrisen - äntligen på bloggen!

Det tog sin tid, men till sist blev trycket alltför mäktigt. Alla ska tydligen blogga nuförtiden - så alltså även er Apgris. Det ska bli er ett sant nöje!

RSS 2.0